Get Adobe Flash player

Три театрални премиери радват децата на Кърджали за Коледа

С три премиери ще зарадват зрителите си за празниците творческите състави на Театрално-музикален център – Кърджали.

alt

 

 

      "Рождество" е спектакъл за раждането и живота на  Иисус Христос. "Представлението "стъпва" на сказанията от Новия завет, но няма за цел да го тълкува, а да запознае с фактите отпреди две хиляди години", каза режисьорът Валентин Владимиров. Премиерата е на 08.12.2019 г., от 11.00 часа в Кукления театър в Кърджали. Куклите ще "оживеят" с помощта на актьорите Божидар Георгиев, Мигела Шушутева и Александър Попов. Сценограф е Томиана Томова-Начева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

 

 

 

 

  Два дни по-късно, на 10 декември, отново в залата на Кукления театър, но от 18 ч. ще бъде представена пиесата "Принцесата и граховото зърно". Режисьор и сценограф е Жулиета Колева, а сценичният вариант е на Стефан Янков. Историята ще представят актьорите Велина Ясенова и Якуб Якуб с музиката на проф. Борис Карадимчев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         В събота, на 14 декември, от 11 часа в голямата зала на кърджалийския театър деца и възрастни ще разберат "Ще има ли Коледа?". Режисьор е Атанас Атанасов. До кога ще съществува Дядо Коледа ще разкажат актьорите Петър Мастагарков, Калчо Иванов, Мустафа Исмаил, Русалина Майналовска, Нурсен Аптурахман, Гинка Кирчева, Мирем Шакир и Мергюл Юриева. Специално участие в "снежната приказка" имат възпитаниците на театрална школа "Усмивка".

alt