Get Adobe Flash player

"Момче и вятър" е новото заглавие на ТМЦ-Кърджали

alt

  Театрално-музикален център – Кърджали ще представи най-новото си заглавие "Момче и вятър" по едноименната българска народна приказка, във вторник, 18 февруари от 14.00 ч. и в събота, 22 февруари, от 11.00 ч. в куклена зала.

alt

 

    "Билетите за първата дата свършиха бързо, но очакваме нашите малки зрители на втората премиера", каза директорът Гълъб Бочуков.
Спектакълът е първият от поредица нови заглавия в афиша на театъра, които предстои да излязат във връзка с 60-годишнината на културната институция.

 

 

 

 

 

 

Драматизацията, сценографията и постановката са на доц. Леонард Капон, преподавател по актьорско майсторство в ПУ "Паисий Хилендарски". "Това е старата обичана приказка за момчето, което хуква след вятъра, за да получи обратно разпиляното брашно. Но момчето ли търси вятъра или вятърът търси момчето? Какви приключения очакват малкия храбрец? Как ще пребори човешката  подигравка, алчност и неблагодарност? Разказваме всичко с много хумор, детски наивитет и доброта, защото приказките са точно това – доброта, мечти, мъдрост...", казва режисьорът, който е поставял многократно успешни заглавия на сцената на ТМЦ-Кърджали.

alt

alt

 

 

 

 

    Историята ще "оживее" пред малчуганите,  благодарение на актьорите Мигела Шушутева, Александър Попов и Божидар Георгиев.