Get Adobe Flash player

„Златен кукерикон“ за театъра в Кърджали

         „Златен кукерикон“ за женска роля получи Анна Петрова с постановката на Театрално-музикален център – Кърджали „Лъжата“ на Иван Митев по едноименния руски водевил на Михаил Леонтиев, под режисурата на Гълъб Бочуков. Театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон“ на Сатиричния театър се връчват на специална церемония във връзка с годишнината на театъра.
„Искам да спре да ме е страх! Искам да застана тази вечер тук, пред Вас, под всички прожектори, да усещам погледа на великите сатирици. Искам да прегърна младите си колеги така хубаво, с такива широки ръце, че да почувстват благодарното ми сърце! Искам Мария Бакалова да спечели „Оскар“, каза от сцената на наградите Ани Петрова.
С ролята на Чаплин от едноименния мюзикъл на Варненската опера Мариан Бачев бе отличен със „Златен кукерикон“ за най-добра мъжка роля.
   Наградата в категория „Млада надежда“ отиде при възпитаниците от класа на  проф. д-р Ивайло Христов в НАТФИЗ за спектакъла му „Суматоха“ по Йордан Радичков в Учебния театър.
Наградата за режисура се присъди на Николай Урумов за спектакъла му „Суматоха в Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе.
„Златен кукерикон“ за най-добър спектакъл се връчи на режисьора Боян Иванов за авторския спектакъл „Ако Фройд беше индиец“ във Варненския куклен театър.  
   Деканът на факултет „Сценични изкуства“ на НАТФИЗ и дългогодишен преподавател по актьорско майсторство и режисура проф. Пламен Марков беше удостоен с най-престижното отличие на Сатиричния театър „Златен кукерикон“ за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев.

alt