Get Adobe Flash player

Театърът в Кърджали открива сезона с три нови заглавия

alt

   „Деца на света" на Стефан Цанев е премиерното заглавие на Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата е социална трагикомедия, която изследва темата за заплашените от изчезване малки култури и разпада на традиционното семейство в контекста на съвременния глобализъм.

  Режисьор на спектакъла е Денислав Янев, носител на наградата за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ в третото издание на националния конкурс през 2020 г. Сценографията е на  Николай Нинов, а музиката е дело на Николай Владимиров. В ролите влизат актрисите Анна Петрова и Адриана Кънчева, както и гост-актьорът Любомир Фърков. Трима от постановъчния екип са носители на наградата „Златен кукерикон 2021“.

  Освен своята "жива версия" с публика, спектакълът ще има и обогатен дигитален вариант със субтитри за разпространение сред международните партньори от Европейската театрална конвенция (ЕТС).

Премиерата ще е на 20 септември, т.г. от 19 часа в голямата зала на театъра при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

 

  За най-младата си публика театърът подготвя образователния спектакъл „Чук и Пук” от Турбьорн Егнер, авторска драматизация на режисьора Валентин Владимиров,  сценография и кукли Сийка Моллова, музика – Ангел Чавдаров. Една поучителна история за всички онези, които не обичат четката и пастата за зъби ще разкажат с много хумор и песни актьорите Божидар Георгиев, Русалина Майналовска и Маринела Георгиева.

  Премиерата е на 30 септември от 18 часа и на 3 октомври от 11 ч. в куклена зала. Музикалният състав „Кадрие Лятифова“ на ТМЦ-Кърджали очаква гост-режисьор от Р Турция, който ще постави своя пиеса и ще предостави авторските й права на театъра.