Get Adobe Flash player

Нов 17-местен автобус за театралите в Кърджали

Публикувано на: 13.09.2011 г.   Кърджали прес

Министърът на културата Вежди Рашидов предостави на театъра в Кърджали специален 17-местен  автобус.
На кратка церемония днес, 13 септември, пред Министерството на културата министър Рашидов предаде ключовете от автобуса на Пламен Панев, директор на кърджалийския театър. На церемонията присъстваха още зам.-министърът на културата Митко Тодоров и директорът на Народния театър „Иван Вазов” Павел Васев.
„С този нов автобус трупата на театъра ще бъде много по-мобилна и ще има прекрасната възможност да зарадва публиката не само в региона на гр. Кърджали, но дори и по-далеч. Желая им да участват във все повече престижни фестивали и да се радват на аплодисментите на зрителите, защото за един артист това е най-голямата награда”, каза при връчването на ключовете министър Вежди Рашидов.

alt

„Когато министър Рашидов бе на посещение в Кърджали, аз му предадох няколко желания от името на трупата. Днес вече всички тези желания са изпълнени – имаме нова озвучителна техника, ремонтирахме сградата на театъра, а вече сме и мобилни благодарение на този бус.
Смея да твърдя, че този театър никога не е бил в толкова добра форма, както сега. За това искам от мое и от името на всички актьори да благодаря на министър Вежди Рашидов, че спази думата си. От нас вече зависи да използваме всички тези придобивки, за да зарадваме публиката с повече качествени продукции.