Get Adobe Flash player

Николай Урумов гостува с „Лалугер” в Кърджали

13.03.2013 г. в. Нов живот

alt   Моноспектакълът ще бъде представен на сцената на ДКТ „Димитър Димов” във вторник от 19 часа

Николай Урумов гостува на кърджалийския театър „Димитър Димов“ с моноспектакъла си „Лалугер“ във вторник, 19 март, от 19 часа. Постановката е истински подарък за любителите на театралното изкуство, едно от звездните заглавия за изминалите два театрални сезона. Пиесата се играе от 2011 г. вече около стотина пъти. С нея Николай Урумов печели наградата на Съюза на артистите „Икар“ за главна мъжка роля. Признат е за най-добър актьор и на 13-ия Международен фестивал за монодрама в Битоля, в който се представят театри от Македония, Англия, Франция, Италия.

Спектакълът е комедиен и като аналог на наситеността на хумора в него се доближава до известния вече на кърджалийската публика „Възгледите на един учител за народното творчество“ на Камен Донев, игран многократно.

Постановката е на театъра в Добрич, но се играе из цялата страна. В Кърджали ще бъде представена за първи път.

Николай Урумов е отговорил на поканата да гостува на Кърджали с моноспектакъла си заради познанството си с новия директор на театъра Димо Димов, в чиято пиеса играе. В габровския драматичен театър той участва във „Фалстаф и веселите уиндзорки“ по Уилям Шекспир.

С гостуващия моноспектакъл ръководството на театъра си поставя за цел да привлече отново в залата позагубената напоследък публика.