Get Adobe Flash player

Адаптиране към "новото нормално" обсъждат членовете на ЕТС на международен форум

  Как театърът може да отговори на настоящата криза и да ограничи влиянието й? Кога ще отворим отново театралните зали и ще се върне ли публиката? Как ще трябва да се адаптираме към "новото нормално"? Това са спешните въпроси, на които ще трябва да отговори международната конференция на Европейската театрална конвенция (ЕТС). Форумът ще се състои от 10 до 12 юни тази година.

Серж Рангони, президент на ЕТС и Гълъб Бочуков, директор на ТМЦ-Кърджали

 

 

  "Първата международна конференция, на която ще участваме като пълноправен член, ще се проведе онлайн, за първи път в историята на организацията. В екипа сме включени:
Антоанета Делчева – заместник-директор, Руми Николаева – консултант по международни връзки и одобрените за участие в майсторския клас на фестивала в Авиньон актьори Адриана Кънчева и Божидар Георгиев", съобщи Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център – Кърджали. "На форума ще бъдат разгледани изключително важни теми за бъдещето на сценичните изкуства като цяло. Много въпроси и проблеми на сектора ще бъдат повдигнати и от наша страна", каза той.
"Въпреки че няма да можем да се срещнем лично, ETC ще остане място за откриване, мрежа и обмен на най-добри практики", се посочва в програмните документи за срещата.
Панелната дискусия на 11 юни, четвъртък, от 10 ч. ще се предава на живо. "Връзката към потока на живо ще бъде споделена на нашия уебсайт, както и на уебсайта на Howlround Theatre Commons", съобщават от ЕТС.

 

 

Серж Рангони, президент на ЕТС и Гълъб Бочуков, директор на ТМЦ-Кърджали

Представители на театрите, членове на ЕТС

Представители на театрите, членове на ЕТС