Get Adobe Flash player

Актриса от кърджалийския театър участва в Академията за млади таланти на ЕТС

    Приключи работата на Европейската театрална академия към ЕТС. Това е тридневен семинар по майсторски класове и работа по собствени проекти, предназначен за млади професионалисти в театъра. По традиция се провежда в края на фестивала д'Авиньон, Франция, най-известният театрален форум в света. Той трябваше да се проведе във френския град от 3-ти до 23-ти юли. Поради пандемията от коронавирус тази година беше отложен за месец октомври, когато ще бъде организирана седмица на изкуствата.
Заради Covid-19 Европейската театрална конвенция (ЕТС) проведе своята Академия за първи път онлайн. Младите творци работиха с ментори, водещи професионалисти от европейската театрална сцена.

alt

   Участваха 14 талантливи професионалисти от 13 различни страни. Сред тях беше и младата актриса от  Театрално-музикален център – Кърджали Адриана Кънчева. Тя е възпитаница на гимназия 164 "Miguel de Cervantes" в София. Завършила е "Дипломация и администрация" в университет "Complutense" в Мадрид. След това се дипломира със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в Театрален колеж "Любен Гройс". От 2011 година е в щатния  актьорски състав на ТМЦ-Кърджали.

alt

  Тази година на участниците в Академията, освен другите дейности, бяха предложени 6 майсторски класа по създаване и разработване на международни проекти. Адриана предложи своя проект "Плейбек театър – жива импровизация". Идеята е актьорите да импровизират по зададена от публиката тема, което може да бъде под формата на танц, на пантомима или на говорим театър. Има вероятност някои от предложените от участниците в Академията проекти да бъдат реализирани като съвместни продукции между театри, членове на ЕТС.