Get Adobe Flash player

ПРЕМИЕРА на ТМЦ – Кърджали!

alt

25 февруари, от 11.00 ч. – Куклен театър

ПРИНЦЕСАТА И ГРАХОВОТО ЗЪРНО
По Х. Кр. Андерсен
Сценичен вариант: Стефан Янков
Музика: Борис Карадимчев
Режисьор и сценограф: Жулиета Колева
Участват: Сибел Азисова и Якуб Якуб

alt

   Един спектакъл по любимата Андерсенова приказка с принцеса, принц, едно грахово зърно и една истинска любов! И всичко това предадено чрез магията, родена от единство на кукла и актьор под звуците на красива музика.
   „Приказките са любими на малки и големи, защото носят в себе си вълшебство, а всички ние имаме нужда от него. И какво по-истинско вълшебство от живия театър! На добър час на спектакъла!” – пожела директорът на театъра Гълъб Бочуков.

Заповядайте! Очакваме ви!

alt

  По повод премиерата ви предлагаме интервю с режисьорката на кукления спектакъл Жулиета Колева:
– Здравейте! Да започнем с няколко думи за вас!
– Казвам се Жулиета Колева. Завършила съм Куклено актьорско майсторство в класа на Димитър Стоянов и асистент Боньо Лунгов през 85-а год. и съм работила в много театри в страната – Пазарджик, Димитровград, Видин, Шумен и др.
– Няколко думи да кажем за една любима на малки и големи Андерсенова приказка – „Принцесата и граховото зърно”.
– Какво е по-различното в нашата постановка от приказката на Андерсен? Ние така сме обърнали нещата, че нашата принцеса не може да заспи не заради грахчето, а от любов, заради това, че вече е влюбена – човек може да живее много по-скромно, стига да е щастлив и да е влюбен. Това е основното послание – да наблегнем на чувствата и на любовта, това е важното нещо в живота.
– Знаем, че децата са най-трудната, но и същевременно и най-благодарната публика. Трудно ли се достига до тях?
– Трудна не бих казала точно, трудна е в смисъл, че е по своему взискателна. Защото ако детската публика внимателно слуша, значи ги е грабнал сюжета, а ние сме си свършили работата. А един спектакъл не свършва с премиерата, той продължава да расте и да се надгражда с броя представления.
– Какво ще пожелаете на нашите малки и големи зрители?
– На първо място да са здрави, да не обръщат внимание на дреболии, да се радват на малките неща, че децата им са здрави и щастливи ... и да ходят, разбира се, на театър!
– Благодаря ви за отделеното време!