Get Adobe Flash player

Кърджалийският театър гостува на XVII-то издание на Театър Римски терми - Варна 2019

При пълна зала и изключително голям интерес премина гастролът на спектакъла „Застреляй идиотите“ от Емил Йотовски на Театрално-музикален център – Кърджали във Варна.

alt

   Кърджалийските актьори гостуваха на XVII-то издание на Театър Римски терми - Варна 2019. „Изключително релаксиращо, пълен емоционален заряд от прекрасната актьорска игра. Силно препоръчвам постановката.“ Това сподели зрител, излизайки след представлението. „Смехът е здраве, подсилете имунната си система“, препоръчаха пък други, гледали спектакъла на режисьора Рада Абрашева, изпълнен от актьорите Елен Колева, Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев, Русалина Майналовска.

alt

Поради неблагоприятната прогноза за 70% дъжд, представлението бе изиграно не на откритата сцена при археологическия паметник Римски терми, а на Сцена Филиал на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Създаденото неудобство  не попречи на публиката и тя не се отказа, а напълни салона и преживя предложеното истинско забавление от кърджалийската театрална трупа.

alt

Това е четвъртото поредно гостуване на кърджалийци в издание на Театър Римски терми. „Нашите спектакли винаги са посрещани много топло на сцената на Термите и винаги гостуваме с удоволствие“, споделиха актьорите, като не скриха очакванията си да бъдат поканени и догодина.

alt

Началото на летните спектакли в Римски терми, откакто се използва и името Театър Римски терми, датира от 1977 г. През 90-те години, поради необходимостта археологическите останки да бъдат реставрирани, традицията е прекъсната, но е възстановена през 2016 г. Двадесет и шест години по-късно, след реконструкциите, Община Варна, Театрално-музикален продуцентски център Варна и Регионалният исторически музей в града обединяват усилията си, за да поканят отново жителите и гостите на града да съпреживеят изкуството под открито небе в уникалната атмосфера на това забележително място – Римските терми.

alt