Get Adobe Flash player

27 март - Международен ден на театъра

Скъпи колеги,

Уважаема публика,

На 27 март, Международния ден на театъра, световната общественост се обединява, за да аплодира таланта и да чества величието на това изкуство.

alt

    Театърът е вселена. Той е огромен свят на мистерии – стремеж, радост, любов... Показва всичко, което ни се случва в реалостта. Всяко представление е урок и за творците, и за публиката.

    Театърът обогатява живота с цвят, носи чудото на съпричастността, на емоцията, насърчава красотата, възпитава идеали за добро и справедливост.
И най-сетне – театърът е свят на магия, на безкрайни възможности. Театърът е "извор на жива вода". Всеки, който поне веднъж е престъпил прага в храма на Мелпомена, знае това.

За нас, които създаваме това изкуство – актьори, режисьори, драматурзи, сценографи и всички, работещи зад кулисите, театърът е житейска мисия. Той е десетки часове работа, напрежение, безсънни нощи, вложена енергия, чувства. Понякога страдание, възторг, щастливо опиянение, поглъщащо удовлетворение от зрителските аплодисменти.
27 март е специалният ден в календара не само на творците на сцената, но и празник на всички, които просто обичат театъра – нашата публика. Защото ние сме едно цяло. И най-великият талант на сцената умира, ако няма зрители в залата, които да го оценят.
Скъпи колеги, Пожелавам Ви от сърце здраве, сили, воля и енергия, за да продължим да бъдем посланиците на мъдростта на времето и живота.
Нека имаме нови ярки премиери, успешни продукции, интересни пътешествия – и в изкуството, и в реалността, още по-добри роли, взискателни критици, верни почитатели, искрени и нестихващи аплодисменти от пълни зали.
Вярвам, че идното за нашия театър ще е по-добро.
Желая Ви вдъхновение и любов както на театралната, така и на сцената на живота!

Честит празник!

Гълъб Бочуков
Директор на Театрално-музикален център – Кърджали