Get Adobe Flash player

АЛИ МЕРИЧ ПОСТАВЯ АВТОРСКИЯ СИ СПЕКТАКЪЛ "АКИДЕ" НА КЪРДЖАЛИЙСКА СЦЕНА!

ПО ПОКАНА НА ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ЦЕНТЪР – КЪРДЖАЛИ, ИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР, РЕЖИСЬОР И ДРАМАТУРГ ОТ РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ АЛИ МЕРИЧ ПОСТАВЯ АВТОРСКИЯ СИ СПЕКТАКЪЛ "АКИДЕ" НА КЪРДЖАЛИЙСКА СЦЕНА!

alt

 

Али Мерич завършва висше образование в Анкарския Университет - Факултет по турски език, история и география, специалност "Театрално и актьорско майсторство". През годините работи в различни театри в Анкара, Бурса и Анталия.
Носител на награда за най-добра роля в постановката "Този луд свят" на Лопе де Вега, присъдена от "Сдружение за изкуствата – Анкара"; награда на "Съюза на Тeатралните критици" за ролята на Швейк  в постановката "Приключенията на добрия войник Швейк" на Ярослав Хашек и др. Играл е и в много филми и телевизионни сериали.

Печели награда за драматургия в конкурса "Насредин Ходжа и хумористични разкази" - гр. Акшехир; награда за най-добра драматургия, присъдена от TOBAV за пиесата "GOZORT", написана съвместно с Метин Балай, и др. През 1998 г. в конкурс на TRT (Турско национално радио) печели Първа награда за написване на "Радиопиеса".
Поставя "Карагьоз и Хадживат" (Театър на сенките) и провежда редица семинари за Театър на сенките в Турция, САЩ, Дубай, Южна Корея и др.
Преподавател по Актьорско майсторство и Турски народен театър в „Държавна консерватория - Акдениз“ – Анталия.
Член на UNIMA (Международен съюз за Куклен Театър и Театър на Сенките); ASSITEJ (Международен Съюз за Куклен и Младежки Театър) и TOBAV (Сдружение за Театър, Опера и Балет).

alt

alt

 

 

„Аз съм изключително щастлив, че успяхме да осъществим този наш проект, отложен заради Ковид пандемията. Радостен съм от това,  че трупата на Музикалния състав "Кадрие Лятифова" успя да работи с един много опитен актьор, режисьор и преподавател по Актьорско майсторство от Държавна консерватория – Анталия. Сигурен съм, че репертоарът ни ще се обогати с още един интересен и забавен спектакъл. Използвам случая да благодаря лично на президента на фирма "Кяшиф" – ЕООД, Джебел, която направи комфортно пребиваването на нашия гост Али Мерич в града ни..." - сподели директорът на театъра Гълъб Бочуков.

 

 

 

 

"Действието в пиесата "Акиде" се развива в пътуващ театър в първите години от създаването на Република Турция. Поради отсъствието на няколко актьори, представлението не може да започне.
Собственикът на театъра - Абди ефенди,  е много притеснен. Той уговаря Киркор – счетоводител арменец да изиграе едната роля, а суфльорката и бивша известна актриса, да изиграят мъжките роли. Остава да се намери актьор, който да изиграе ролята на Шахенк – прислужницата негърка.  Абди ефенди принуждава актьор певец да приеме тази роля.
Пиесата ни поднася много комични ситуации и неочаквани обрати, музика, песни, театър на сенките "Карагьоз и Хадживат", театър в театъра..." – сподели за кърджалийската публика авторът и режисьорът Али Мерич.

Заповядайте на 6 април, сряда, от 18.00 ч., на сцената на Театрално-музикален център – Кърджали! Спектакълът ще се играе на турски език!
ОЧАКВАМЕ ВИ!

alt