Get Adobe Flash player

МЕЖДУНАРОДНА ТЕАТРАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЕТС – ЛИСАБОН, ПОРТУГАЛИЯ!

alt

От 3 до 6 ноември в португалската столица Лисабон се проведе Годишната театрална конференция на ETC, а домакин беше Teatro Nacional D. Maria II. Участие в конференцията взе ТМЦ – Кърджали, представляван от директора Гълъб Бочуков и сътрудник международни контакти Руми Николаева, заедно с близо 100 участници от 28 европейски държави. Водещата тема беше загрижеността в театрите за справяне с предизвикателствата и несигурността на времето, в което живеем.
По време на конференцията, ТМЦ - Кърджали  подписа споразумение  с Театър ДУЕ Парма - Италия за партньорство по дългогодишен проект на ЕТС "Изграждане на Вавилон", а Народен театър "Иван Вазов" – София, бяха един от 4-те новоприети членове в семейството на ЕТС.
Серж Рангони, артистичен директор и генерален мениджър на Theatre de Liege, Белгия и президент на ETC, каза: "Нашата съпричастност и разбиране на ситуацията, ще ни позволят да се изправим срещу дълбоките пукнатини, които нашите общества преживяват. Трябва да направим това без страх, но и без наивност!"

alt
Благодарим на Национален фонд "Култура" за подкрепата!

alt