Get Adobe Flash player

НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ, ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ И СЦЕНОГРАФИЯ ПОЛУЧИ ТМЦ – КЪРДЖАЛИ

alt

На Осемнадесетото издание на Зимния фестивал на изкуствата "Сцена, палитра, слово", проведен от 23 февруари до 1 март 2024 г. в Пловдив, ТМЦ – Кърджали бе отличен в три категории:
1.НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ на Леман Байрева за ролята на Баба Яга в спектакъла "Хензел и Гретел" с режисьор Съби Събев;
2.НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЯ на Томиана Томова-Начева за спектакъла "Хензел и Гретел";
3.НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ – "Тайната вечеря на Дякона Левски" на Стефан Цанев с режисьор Гълъб Бочуков.

alt

 

НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ на Леман Байрева за ролята на Баба Яга в спектакъла "Хензел и Гретел" с режисьор Съби Събев

alt

   Зимният фестивал на изкуствата "Сцена, палитра, слово" се провежда ежегодно в последната седмица на месец февруари и дава трибуна на изявени писатели, поети, музиканти, художници, балетисти, актьори, режисьори и техните постановки, дейци на културата, с цел популяризиране на творчеството им и професионалното изкуство.

alt

   Създаден през 2005 г., фестивалът се организира от Малък театър – Пловдив и Народно читалище "Христо Ботев - 1905", като има конкурсен характер само по отношение на театралните постановки. Наградите са в две категории: представления за деца и представления за възрастни. Присъждат се награди за женска, мъжка и епизодична роля, режисура, костюми, сценография и оригинална музика.
Директорът на ТМЦ – Кърджали и режисьор на спектакъла „Тайната вечеря на Дякона Левски” Гълъб Бочуков благодари на журито, на организаторите на фестивала, и най-вече на творческите екипи на кърджалийския театър за доброто им представяне.

Повече информация за фестивала - кликнете ТУК!